OPPSKRIFT HAVREGRØT
Selv om vi elsker en fresh og lettfordøyelig smoothie til frokost, prøver vi å bytte ut denne med en havregrøt i de kaldeste vintermånedene desember, januar og februar.
Når det er vinter bruker kroppen mye mer energi på å holde oss varme, og vi får ikke like mye energi fra solen. I Ajurvediske tradisjoner sies det at på grunn av dette så er ikke kroppen vår like rustet til å fordøye rå og kald mat. Derfor bytter vi ut smoothien til en varmende, nærende og deilig havregrøt til frokost.
Nedenfor deler vi oppskrift på vår favoritt havregrøt om dagen.
OPPSKRIFT PÅ VÅR FAVORITT HAVREGRØT
- 40 g havregryn (ca 2 dl)
- 1 ss gresskarkjerner
- 1 ss kokosmasse
- 1 ss hempfrø
- 0,5 ts ceylon kanel
- En klype salt
- 1 dl mandelmelk (Vi elsker "Mylk - Havre og mandel" fra merket Berit. Denne setter ekstra god smak på grøten)
- 1 ss lønnesirup
Ha alle ingrediensene utenom lønnesirup i en kjele. Kok opp, og la stå på svak varme i 5-10 min. Når du er halvveis kan du røre inn 1 ss lønnesirup. Ved behov, kan du spe på med vann alt etter hvordan du liker konsistensen på grøten din.
EKSEMPEL TIL TOPPING:
- Lønnesirup
- 1 ss peanøttsmør
- Blåbær
- Kokosflak
- Hempfrø
Nyyyt!